26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Peste 9000 de elevi au participat de la începutul anului școlar la activități în scopul prevenirii și combaterii oricărei forme de violență

Peste 9000 de elevi au participat de la începutul anului școlar la activități în scopul prevenirii și combaterii oricărei forme de violență.

Astfel, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat peste 200 de activități în școlile botoșănene, iar acțiunile de acest tip vor continua pe tot parcursul anului școlar 2022 – 2023.

Pentru a fi protejați atât în fața riscurilor victimizării cât și raportat la evitarea implicării în sfera delincvenței juvenile, cu precădere atunci când ne referim la infracțiunile comise cu violență, polițiștii Biroului Siguranța Școlară recomandă părinților elevilor:

 

  • Încurajați-i pe copiii dumneavoastră să vă povestească despre ceea ce se întâmplă/i se întâmplă la școală! Lăsați-i să vă împărtășească atât emoțiile pozitive, cât și pe cele negative!
  • Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre violența la școală. Învățați-i să o recunoască, atât în forma fizică, cât și psihică.
  • Transmiteți copiilor faptul că, la școală, pot apela întotdeauna la sprijinul cadrelor didactice!
  • Informați-vă permanent despre situația școlară a copilului dumneavoastră!
  • Asigurați-vă că știți în permanență care este programul activităților școlare ale copilului și stabiliți împreună programul restului zilei.
  • Explicați copilului dumneavoastră că violența nu reprezintă soluția vreunei probleme, că nu trebuie să se implice în acte de violență și că, în situația în care astfel de fapte se întâmplă în prezența lor, trebuie să anunțe cât mai repede un cadru didactic sau orice persoană adultă prezentă în școală.
  • Discutați despre pericolul adoptării unor ”trend”-uri antamate pe rețele de socializare, grupuri de mesagerie, etc., care promovează, la nivel individual sau de grup, comportamente teribiliste, la limita sau chiar din sfera delincvenței juvenile. Ceea ce aparent nu pare a fi decât o glumă nevinovată poate genera consecințe dintre cele mai grave!

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA