0.2 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Peste 70 de botoşăneni au ajuns la UPU după ce au fost muşcaţi de cai, vaci, porci şi şoareci

soarece

Zeci de persoane au ajuns la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani, dupa ce au fost muscate de animale, altele decat cainii. Anul trecut, 71 de pacienti au avut nevoie de vaccin si medicatie dupa ce au fost muscati de pisici.

Alti 18 botosaneni au avut nevoie de ingrijire medicala din cauza muscaturilor de vaca. Au fost cazuri in care unii dintre acestia au suferit diferite fracturi din acest motiv si au fost dirijati catre sectia de chirurgie plastica si reparatorie.

De altfel, in aceeasi perioada au fost inregistrate alte sase cazuri de persoane muscate de cai si cinci muscate de sobolani. In aceasta evidenta, apare si un botosanean muscat de veverita, un altul de jder, unul de porc si doi muscati de soareci. Toti pacientii care au avut parte de acest ghinion au fost vaccinati.

„Am avut botosaneni muscati de pisici, cai, vaci sau alte animale. Acestia au avut nevoie de profilaxie antirabica, iar in cazul celor care au dobandit fracturi in urma muscaturii de animal s-a intervenit cu proceduri de microchirugie plastica si reconstructiva”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Cadrele medicale ii sfatuiesc pe oamenii care sunt muscati de animale sa se prezinte de urgenta la doctor, pentru a primi tratament corespunzator impotriva rabiei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA