23.1 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Peste 6 tone de alimente expirate descoperite în stațiunea Costinești

Una dintre cele mai aglomerate staţiuni de pe litoral pare să fie un adevărat epicentru al toxiinfecţiilor alimentare. Inspectorii ANPC au găsit o cantitate impresionantă de produse expirate de ani de zile. Ele urmau să fie livrate spre consum în acest sezon.

Peste 6 tone de produse alimentare expirate de 3 ani, descoperite la Costinești, erau destinate consumatorilor, prin diverse locații de alimentație publică

În urma unor sesizări primite de Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) Constanța și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), echipe de control mixte aflate sub coordoarea SRPT Constanța, din care au mai făcut parte ANPC – comisarii Comandamentului Litoral 2022, ANAF, Jandarmeria Română și ITM, au descins la 5 puncte de lucru și o curte interioară ale unui operator economic din Costinești.

”În ultimii patru ani de zile am încercat să pătrundem în curtea interioară administrată de acest operator economic, rămânând de fiecare dată în afară.
Iată că anul acesta, într-un dosar de cercetare penală, instrumentat de SRPT Constanța – Biroul de Investigarea Fraudelor, s-a emis un mandat de percheziție ce a putut sparge, la propriu, toate ușile și porțile ce până acum ne-au ținut departe de adevăr.
Aveam informații, dar nu le-am putut fructifica!
Iată că, umăr la umăr cu alte structuri ale statului, am reușit să dovedim că informațiile primite sunt adevărate.
Se cumpără marfă imediat înainte de expirare sau chiar după, se scoate din ambalaj și se distribuie către punctele de lucru, fiind folosită la prepararea mâncării, ce se servește consumatorilor.

Tone de carne și sute de kilograme din alte materii prime au fost identificate și scoase de la consum!
Eu cred că legile trebuie modificate în funcție de aceste situații!
Mult mai aspre, amenzi și condamnări mai mari! Aici vorbim de o situație ce trebuia să conducă la reținerea celor vinovați!” a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Citește mai mult pe ANTENA3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA