UPDATE PROTESTE de amploare în BOTOŞANI. Tinerii nu se mulţumesc cu demisia lui PONTA. GALERIE FOTO-VIDEO

0
428

protest in Botosani 4 noiembrie

Peste 400 de botoşăneni s-au adunat în această seară, începând cu ora 19.00, în Piaţa Revoluţiei pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de clasa politică. Tinerii au scandat mesaje împotriva politicienilor dar şi “COLECTIV, COLECTIV”. Ei sunt decişi să continue protestele până în momentul în care România va scăpa de actualii lideri politici.

Protestul din această seară a început cu un mesaj din partea organizatorilor. Unul dintre tinerii care a iniţiat protestul s-a urcat pe o maşină şi a făcut un apel ca toţi participanţii care fac parte din vreun partid politic să părăsească zona. Nu s-a întâmplat acest lucru dar aceştia nu contat deoarece au venit foarte mulţi liceeni care s-au alăturat protestului iar acesta şi-a atins până la urmă scopul.

“După ce am ieşit aseară, după ce s-a ieşit în toată ţara, a dispărut acest personaj sinistru dar este prea puţin. Protestul nostru se îndreaptă împotriva întregii clase politice. Ceea ce se întâmplă în ţara noastră de 25 de ani este tragic. Se numeşte genocid. Aşteptăm să cadă toate capetele. Vom protesta până se va schimba ceva. Ar fi fost mai bine să ne fi trezit mai repede. Vrem inclusiv schimbarea Constituţiei ţării iar în fruntea ţării să fie cetăţeni de etnie română. Aţi văzut cum vorbeşte preşedintele limba română? El vorbeşte foarte bine germana şi engleza. Preşedintele nostru vorbeşte o română stâlcită. Asta înseamnă că nu simte româneşte”, a spus Bogdan.

UPDATE După aproximativ o oră în care au scandat în Piaţa Revoluţiei, tinerii au pornit într-un marş pe străzile municipiului scandând: “DACĂ VĂ PASĂ, IEŞIŢI DIN CASĂ” ŞI “ROMÂNIA LIBERĂ”.

UPDATE În jurul orei 20.30, numărul protestatarilor este de peste 600 şi interesant este că pe traseul maşului s-au mai adăugat şi alţi botoşăneni

UPDATE La protest au venit inclusiv persoane de vârsta a doua şi a treia şi oameni cu copii de trei-patru ani

UPDATE Protestatarii au fost aplaudaţi pe traseu de unii trecători iar şoferii au oprit maşinile şi au claxonat

UPDATE Protestatarii s-au deplasat pe straseul Cuza Vodă – Calea Naţională – Sucevei – bulevardul Mihai Eminescu – Pietonalul UniriiUPDATE Jandarmeria a anunţat numărul participanţilor. La protestul din această seară au participat aproximativ 1200 de persoane

UPDATE Protestul s-a încheiat la ora 21.30 când participanţii au cântat imnul naţional al României

UPDATE Liderii protestatarilor au anunţat că vor reveni mâine seară în Piaţa Revoluţiei, la ora 19.00
protest in Botosani 4 noiembrie (27) protest in Botosani 4 noiembrie (21) protest in Botosani 4 noiembrie (17) protest in Botosani 4 noiembrie (16) protest in Botosani 4 noiembrie (15) protest in Botosani 4 noiembrie (14) protest in Botosani 4 noiembrie (13) protest in Botosani 4 noiembrie (12) protest in Botosani 4 noiembrie (11) protest in Botosani 4 noiembrie (10) protest in Botosani 4 noiembrie (8) protest in Botosani 4 noiembrie (5) protest in Botosani 4 noiembrie (4) protest in Botosani 4 noiembrie (3) protest in Botosani 4 noiembrie (1)