20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Peste 400 de absolvenţi din anii trecuţi s-au înscris la BAC

Foto: RTV.net
Foto: RTV.net

Aproape 3000 de tineri s-au înscris la examenul de bacalaureat din acest an. Dintre aceştia, 468 au absovit clasa a XII-a în urmă unul-doi sau chiar mai mulţi ani.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că o parte dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la examenul de bacalaureat deoarece nu s-au considerat pregătiţi sau au fost lăsaţi corigenţi.

„Avem înscrişi în această sesiune de bacalaureat 2971 de candidaţi. Bacalaureatul de desfăşoară în condiţii normale şi el trebuie privit ca un examen normal. În ceea ce priveşte prezenţa, nu toţi absolvenţii sau nu toţi cei ce erau în clasa a XVII-a s-au înscris. Unii erau corigenţi, alţii nu au dorit să se înscrie. În schimb, avem absolvenţi ai seriilor trecute care s-au înscris anul acesta. Sunt 468 de candidaţi din seriile anterioare”, a spus Mihaela Huncă, inspector şcolar generale IŞJ Botoşani.

Cât priveşte rezultatele examenului de bacalaureat, reprezentanţii IŞJ speră să fie cel puţin la nivelul celor din 2013.

„Rezultatele vor fi corecte şi în concordanţă cu modul în care s-au pregătit elevii. Nu pot spune că aştept rezultate mai bune sau mai puţin bune. Sper să fi la acelaşi procent ca anul trecut. Totul depinde de candidaţi. Avem o comisie judeţeană care a organizat în amănunt acest examen şi nu vor fi probleme”, a adăugat Mihaela Huncă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA