22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Peste 360 de şoferi sancţionaţi în trei zile pentru că au depăşit viteza legală

politisti in strada

La sfârşitul săptămânii trecute, peste 30 de poliţiştii rutieri botoşăneni au acţionat cu 11 aparate radar, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc cu viteză neregulamentară.

Scopul activităţilor desfăşurate a fost acela de a salva vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum rămânând printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, dintre care 3 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.De asemenea, au fost constatate peste 520 de contravenţii, fiind aplicate sancţiuni în valoare de peste 98.000 lei, dintre care 361 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 159 pentru nerespectarea altor reguli de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 17 permise de conducere, dintre care 5 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 8 pentru alte abateri.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri le recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA