23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Peste 30 de poliţişti la bacalaureat

politist

Peste 30 de poliţişti vor acţiona în medie, zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul desfăşurării Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea I -2014.

Poliţiştii botoşăneni vor asigura măsuri specifice în perioada desfăşurării Examenului Naţional de Bacalaureat 2014, respectiv în perioada 10.06 – 07.07.2014.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, vor acţiona în medie peste 30 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine public şi rutieră.
Efectivele suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona a 26 de centre de examen.
Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Măsuri similare vor fi dispuse şi în perioada 23 – 25 iunie a.c., cu prilejul desfăşurării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII a.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA