14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Peste 250 de fermieri din județele Moldovei se reunesc la Stațiunea Popăuți

Crescătorii de oi din rasa Karakul se vor reuni vineri la Stațiunea de Cercetare Popăuți din județul Botoșani. evenimentul este organizat de Asociația Moldoovis în parteneriat cu Stațiunea de Cercetare Popăuți.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți și totodată cel care a înființat Asociația Moldoovis, a spus că la această întâlnire se va discuta despre viitorul rasei Karakul și despre posibilitățile fermierilor de a obține venituri mai mari.

„Asociația Moldoovis în colaborarea cu Stațiunea de Cercetare Popăuți organizează întâlnirea fermierilor, crescători de ovine din rasa Karakul de Botoșani. Asociația Moldoovis gestionează registrul genealogic al rasei și se impune o întâlnire cu fermierii din zona Moldovei pentru a discuta noile direcții ale rasei Karakul de Botoșani, noua politică agricolă comună. Vom dezbate viitorul rasei Karakul de Botoșani, atât pentru producția de pielicele cât și pentru carne și lapte. Așteptăm să vedem care sunt problemele, cu ce se confruntă fermierii. Sunt așteptați aproximativ 250 de fermieri din toate județele Moldovei. Vor participa cei care au înscrise animalele în registrul genealogic”, ne-a spus Ionică Nechifor.

[AdSense-A]

La ora actuală, sunt aproximativ 35.000 de capete în registrul genealogic al rasei Karakul de Botoșani, majoritatea fiind în județele Moldovei.

„Cerințe sunt foarte mari. Rămâne de văzut dacă Ministerul Agriculturii va veni în continuare cu măsuri de sprijin. Ultimele plăți făcute de Ministerul Agriculturii s-au rezumat la 50%. Ni s-a transmis că după rectificarea bugetară va veni și diferența de bani. Pentru programul de ameliorare, banii vin de la Ministerul Agriculturii”, a mai spus Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA