14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Peste 170 de sanţiuni aplicate de poliţiştii botoşăneni în două zile

politisti controale trafic

În perioada 07-08 mai, peste 30 de poliţiştii rutieri şi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Botoşani, au fost prezenţi în stradă, zilnic, în cadrul unei acţiuni care a vizat îndeosebi combaterea transportului ilegal de persoane.

Poliţiştii au constatat peste 170 de contravenţii, fiind aplicate sancţiuni în valoare de peste 72.000 lei.
Cele mai multe sancţiuni au vizat încălcarea normelor rutiere (101) şi a prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ (58 de sancţiuni).
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere (pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, depăşiri neregulamenatre sau neacordare de prioritate pietonilor).
De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare, pentru constatarea unor defecţiuni tehnice sau pentru lipsa poliţei de asigurare de răspundere civilă auto.
Poliţiştii au dispus măsura imobilizării autovehiculelor în trei cazuri în care continuarea deplasării putea constitui un pericol pentru siguranţa circulaţiei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA