26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Peste 160 de intervenţii ale pompierilor săptămâna trecută

aplicatie isu cutremur26

Săptămâna trecută, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate şi au intervenit în 162 situaţii de urgenţă, în medie, 23 de intervenţii pe zi.

Este vorba de zece incendii (un incendiu de vegetaţie uscată), 17 alte intervenţii (deblocare uşi, asanare fântâni, transport persoane, înlăturare elemente de construcţie şi arbori rupţi de vânt care prezentau pericol pentru trecători), o intervenţie pentru descarcerarea unei persoane, victimă a unui accident rutier, patru misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării unor evenimente cu public numeros şi 125 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

În două situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat de către membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Aeronava SMURD a executat trei misiuni pentru transportul medical de urgenţă a trei botoşăneni, la spitale de specialitate din Iaşi.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 130 de persoane şi au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 500.000 lei.

Valoarea bunurilor distruse în urma incendiilor a fost estimată la cca. 31.050 lei.

Având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale şi cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani le recomandă să respecte, în continuare, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA