0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Peste 100 de reclamaţii la Poliţie în zilele de Crăciun

politist

În prima zi de Crăciun, peste 150 de poliţişti au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă. Poliţiştii au intervenit la peste 100 de solicitări primite din partea cetăţenilor.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care 6 de natură judiciară şi 8 alte genuri. Din totalul infracţiunilor, 7 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 56 de sancţiuni, în valoare de 11.000 lei. 41 de sancţiuni contravenţionale au privit nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii aflaţi în misuni au intervenit la peste 100 de solicitări ale cetăţenilor prin serviciul de urgenţă 112.

Poliţiştii botoşăneni vor fi în continuare la datorie, mai ales în contextul în care, pentru judeţul Botoşani au fost emise avertizări de vreme rea pentru perioada 28-29 decembrie a.c.

Astfel, peste 25 de poliţişti rutieri vor fi în stradă, zilnic, în această perioadă, sprijiniţi de efective de la ordine publică (cu o medie zilnică de 130 de poliţişti), pentru a lua măsurile necesare în cazul în care situația meteo impune închiderea unor secțiuni de drum afectate de viscol.

Aceştia vor acţiona cu 60 de autospeciale din dotarea IPJ Botoşani, pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier, urmând să fie transmse periodic informări cu privire la starea drumurilor din judeţ.

PENTRU PERIOADA URMĂTOARE, POLIŢIŞTII RUTIERI LE RECOMANDĂ BOTOŞĂNENILOR :

  • Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!
  • Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
  • De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost!
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!
  • Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!
  • Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile.
  • Nu uitaţi că  în în condiţii de viscol şi ninsoare abundentă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!
  • În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, încercaţi să scoateţi autovehiculul cât mai în afara părţii carosabile, pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA