1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Peste 100 de jandarmi pregătiţi să intervină la Zilele Municipiului Botoşani

jandarmi festival

În perioada 23-26 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va executa misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice la manifestările din Centrul Vechi, prilejuite de sărbătorirea Zilelor municipiului Botoşani.

De joi până duminică, jandarmii vor acţiona pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor participanţi la aceste manifestări şi pentru prevenirea faptelor de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică sau alt gen de fapte cu caracter contravenţional sau penal .

În cele patru zile de misiuni, 100 jandarmi, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri,  vor fi alături de botoşăneni şi vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror neplăceri şi pentru asigurarea unui climat civilizat.

Jandarmii vor fi prezenți în seara zilei de miercuri și joi dimineață la biserica Sf.Gheorghe, unde vor veghea ca liniștea credincioșilor să nu fie tulburată, la slujbele oficiate cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al municipiului Botoșani.

Sâmbătă, 25 aprilie a.c., de la ora 16.00, 80 de jandarmi, împreună cu alte efective ale M.A.I., vor asigura ordinea și liniștea publică la meciul de fotbal disputat pe Stadionul municipal Botoșani, de echipele F.C.Botoșani și C.S.M.S.Iași.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii botoşăneni să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele de ordine şi să solicite sprijinul forţelor de ordine în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112 :

– manifestaţi prudenţă în zonele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi celelalte bunuri aflate asupra dumneavoastră;

– păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil;

– când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ;

– când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora;

– obiectele tentante, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi;

– nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

– evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;

– evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referire la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;

– alegeţi drumurile intens circulate, iluminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;

–  deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;

– nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA