28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Peste 100 botoşăneni au ajuns la spital, în doar două luni, ca urmare a accidentelor casnice

upu pacient (8)

Muncile agricole baga in spital zeci de botosaneni. Tot mai multi oameni au ajuns in mainile medicilor, dupa ce au fost victime ale accidentelor produse in gospodarie sau la camp. Spre exemplu, in spital au ajuns oameni care au cazut din copaci sau din caruta. Initial, acestia au fost adusi cu ambulanta in Unitatea de Primiri Urgente si in functie de gravitatea  fracturilor dobandite in urma accidentelor casnice au ramas sau nu internati in spitalul judetean.

In doua luni, numarul pacientilor din aceasta categorie a depasit cifra de 100. Cel mai grav caz a fost al unui batran de 75 de ani care s-a ales cu o fractura de cervicala extrem de grava, dupa ce a cazut din caruta. El a fost transferat la Neurochirugie Iasi, dar prognosticul medicilor este unul rezervat

„Au fost multe cazuri de botosaneni care au ajuns la spital in urma unor accidente in gospodarie. Parte din ei au primit ingrijire medicala in UPU si au primit recomandarea de a veni la control in Ambulatoriul de specialitate, iar altii, in stare mai grava au ramas internati in spital”, a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Medicii se asteapta ca numarul celor care apeleaza la serviciilor lor sa creasca in aceasta perioada.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA