27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Pescari amendați pe malul râului Prut

Sâmbătă, în intervalul orar 03:00-15:00, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au acționat în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu și a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale în domeniul piscicol, având în vedere perioada de prohibiție.

Astfel, activitățile au fost desfășurate în zona Lacului de acumulare Stânca Costești, prilej cu care au fost legitimate 5 persoane și controlat un autovehicul.  În urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei și au fost constate 3 infracțiuni la regimul piscicol.

Pe malul afluentului Volovăț al Lacului de acumulare Stânca Costești, în comuna Manoleasa, a fost depistat un bărbat de 43 de ani, în timp ce pescuia în aria protejată, folosind un minciog și reușind să captureze cantitatea de 10 kilograme de pește, din specia crap.

În aceeași zonă, a mai fost depistat un bărbat de 52 de ani, în timp ce pescuia în aria protejată, folosind două harpoane cu fir naylon și plumb și având montate mai multe ace de pescuit, de diferite dimensiuni.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA