-0.6 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susține examen pentru continuarea activității

Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susţine un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,  la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), informează Agenția de Presă Rador.

„S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activităţii acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către preşedinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuşi, trebuie susţinut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal.  Vor continua după ce promovează un examen.

Nu există o bază legală de continuare automată a activităţii. Legea spune că se angajează prin concurs. Există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activităţii acestor persoane după promovarea unui examen. Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor. (…) Aceste 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii şi care va fi aprobată în această săptămână”, a afirmat ministrul la conferinţa organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Managerul SABIF, Alis Grasu, a spus că cele 121 de persoane angajate în perioada pandemiei vor rămâne în continuare pe aceste posturi, însă trebuie să susţină un examen, amintind că încă există un deficit de personal.

Alis Grasu a mai spus că pe maşinile de intervenţie ar trebui să lucreze medici de consultaţie, astfel încât cel puţin jumătate dintre cazurile care în prezent ajung la spital să fie tratate la domiciliu. Ulterior, după ce problemele acute au trecut, pacienţii respectivi vor fi îndrumaţi către ambulatoriile de specialitate sau medicii de familie.

Potrivit managerului, în prezent, SABIF are 126 de ambulanţe noi, însă alte 163 au o vechime mai mare de zece ani.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA