Persoanele fără adăpost vor fi cazate în fosta Şcoală nr. 3 din municipiul Botoşani

0
841

boschetari (2)

Primăria Botoşani a semnat un protocol de colaborare în vederea utilizării pe perioada iernii a unei clădiri în care a funcţionat Şcoala nr. 3. În această clădire vor fi adăpostite persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Botoşani.

Primarul Cătălin Flutur susţine că municipalitatea va asigura încălzirea şi dotarea clădirii astfel încât să poată asigura condiţiile prevăzute de lege pentru cazarea persoanelor fără adăpost.

„Am semnat un protocol de colaborare între Primăria municipiului Botoşani şi Şcoala nr. 2 pentru a folosi pe perioada de iarnă localul fostei Şcoli 3, pentru cazarea persoanelor fără adăpost. Este o problemă delicată, pe care am iniţiat-o la sfârşitul lunii iulie, luna august. Nu am reuşit să o rezolvăm pe cale administrativă, am reuşit să rezolvăm problema ca o situaţie de urgenţă. Noi urmează să asigurăm partea de căldură, de cazarmament şi o masă caldă. Între timp, am identificat o locaţie la adăpostul de noapte în care ar putea intra vreo 12 persoane”, a declarat Cătălin Flutur.

În plus, Primăria Botoşani a încheiat un contract cu o firmă care se va ocupa de înmormântarea persoanelor fără adăpost care sunt găsite decedate pe străzi.

„A fost o hotărâre de Consiliu Local prin care ne-am propus să preluăm aceste persoane care au decedat la adăpost sau care nu au apărţinători. A avut loc o licitaţie iar aceste persoane sunt preluate de către firma care a câştigat licitaţia”, a declarat Cătălin Flutur.