0.1 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Persoanele fără adăpost cad victime frigului. Centrul de noapte este plin iar autorităţile nu au soluţii FOTO

boschetari (3)

Primii loviti de frig sunt oamenii strazii. Din cauza temperaturilor scazute, trei persoane fara adapost au decedat, dupa ce au intrat in soc hipotermic.

Ultimul caz a avut loc in cursul zilei de marţi, cand un barbat de 43 de ani a fost adus la urgente, dupa ce a intrat in soc hipotermic. Omul nu are o locuinta si a dormit toata noaptea pe o banca din parc. In zadar au incercat medicii sa-i salveze viata. Barbatul a decedat la scurt timp.

upu spital judetean (3)

“A fost adus de ambulanta in stop cardio-respirator, observatie hipotermie. Din cate am inteles era persoana fara adapost si a dormit noaptea pe o banca in parc. S-au incercat toate manevrele de resuscitare si de incalzire a pacientului, dar din pacate fara succes”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

In municipiul Botosani exista un centru de noapte destinat oamenilor strazii, care, de cand a venit frigul, functioneaza la capacitate maxima. Toate cele 40 de locuri au fost ocupate de persoane fara adapost si altele libere nu mai sunt.

centru persoane fara adapost (2)

“Din pacate pentru cei care in momentul acesta i-a prins vremea nefavorabila pe strada, posibilitatile noastre de cazare sunt limitate. Centrul este la capacitate maxima, chiar am depasit capacitatea, avem 43 de persoane fara adapost cazate de 40 de locuri”, a declarat Dorin Burlacu, sef Serviciul de Asistenta Sociala.

boschetari (1)

Potrivit specialistilor, hipotermia se instaleaza atunci cand omul sta mult prea mult in frig si temperatura corpului scade. La inceput apar frisoanele, dupa care este afectata circulatia sangelui la maini si picioare, iar pielea capata o nuanta albastruie. Scade si ritmul inimii. In scurt timp, omul isi pierde cunostinta, intra in coma si poate sa faca stop cardiac. In aceasta perioada Politia Locala Botosani a identificat un numar de 68 persoane fara adapost.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA