29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Pericolul ASCUNS din legume şi fructe. Acestea conţin o TOXINĂ care ne poate afecta sănătatea

legume

Odată cu venirea primăverii, oamenii încep să consume tot mai multe legume şi fructe. Unii pentru că vor să îşi cureţe organismul după iarnă, alţii pentru a slăbi înainte de sosirea sezonului cald, iar alţii pur şi simplu pentru că le place să le consume.

Sănătatea lor poate fi pusă, însă, în pericol din cauza unei toxine, care, spun specialiştii, se poate regăsi în legume, fructe şi chiar şi apă. Comisia Europeană ia măsuri şi a solicitat statelor membre să monitorizeze atent alimentele.
Potrivit specialiştilor, PERCLORATUL este o toxină care, deşi se află în mod natural în sol, poate afecta grav sănătatea oamenilor dacă este consumată în cantităţi prea mari.

Oamenii de ştiinţă susţin că substanţa este regăsită, în cantităţi mici în alimente, în special în fructe, legume şi produse prelucrate din acestea, inclusiv sucuri.

Percloratul se poate regăsi chiar şi în produse pentru sugari, ierburi şi mirodenii uscate, ceai şi apă potabilă. Expunerea prelungită la această substanţă este periculoasă, în special în rândul tinerilor care au deficienţe ușoare sau moderate de iod.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA