-1.1 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Performanţă uriaşă pentru luptele din Botoşani. Doi sportivi formaţi de Ion Asaftei luptă în finala CN la 130 de kg

barbazan, alexuc

Doi botoşăneni se vor înfrunta în finala Campionatului Naţional de lupte greco-romane, competiţie destinată seniorilor, categoria 130 de kilograme. Este vorba de Alin Alexuc (legitimat la CS Dinamo Bucureşti) şi Tiberiu Barbazan (legitimat la CS Botoşani).

Ambii sportivi au fost descoperiţi şi formaţi de către antrenorul Ion Asaftei. După rezultatele extraordinare de la juniori, Alin Alexuc a fost transferat la Dinamo Bucureşti iar anul trecut a fost declarat cel mai bun luptător român. El a participat în 2012 la Jocurile Olimpice dar lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul şi a fost eliminat repede. Oficialii Federaţiei Române de Lupte îşi pun mari speranţe în Alin Alexuc şi consideră că va cuceri o medalie la următoarea olimpiadă.

O altă speranţă a luptelor româneşti este şi Tiberiu Barbazan. Sportivul botoşănean a crescut mult în valoare în ultimul timp, a obţinut rezultate notabile şi este o speranţă a luptelor româneşti.

„Este o performanţă extraordinară ca doi botoşăneni să se întâlnească într-o finală, la seniori, la categoria 130 de kilograme. Ne aşteptam ca lin să ajungă în finală deoarece nu are adversar în România. În schimb, Tiberiu este surpriza plăcută. Este o premieră pentru luptele din Botoşani”, ne-a spus Andrei Amos, directorul adjunct CS Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA