10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

PERFORMANŢĂ uriaşă pentru CANOTAJUL botoşănean. Şase sportivi pe podium la Campionatul European

canotaj3

Canotorii Clubului Sportiv Botoşani au obţinut o performanţă uriaşă la Campionatul European de juniori, competiţie care s-a desfăşurat în acest week-end în Germania. Clubul Sportiv Botoşani a avut şapte sportivi în lotul României iar şase dintre ei au urcat pe podium.

Cele mai mari performanţe le-au obţinut Tabita Maftei (4 vâsle) şi Cosmina Ciritel (8+1). Cele două sportive au cucerit câte o medalie de aur. Tot la aceeaşi competiţie, Ciprian Huc (4 vâsle) şi Dorin Simion (8+1) au cucerit câte o medalie de argint iar Irina Acsinte şi Alina Baleţchi (4 rame) au obţinut medalia de bronz.

“Este o performanţă foarte mare obţinută la această ediţie a Campionatului European. Am avut şapte sportivi în lotul pentru europene iar şase dintre ei au urcat pe podium. În urma acestor performanţe, sunt şanse să avem cel puţin două sportive la Campionatul Mondial care va fi în toamnă. După mulţi ani, canotajul ar putea depăşi halterele în ceea ce priveşte performanţele obţinute la competiţiile internaţionale”, ne-a spus Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoşani.

Sportivii medaliaţi la această ediţie a Campionatului European au fost felicitaţi şi de botoşăneanca Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

”Sunt foarte bucuroasă că juniorii români au obținut astfel de performanțe. Am încredere că acest an va fi unul bun pentru canotorii noștri. România are o tradiție respectată la nivel mondial și european și cred ca astfel de rezultate ne dau speranțe pentru competițiile viitoare. A fost primul test major al acestui an. Dacă îl privim din perspectiva ciclului olimpic, îmi doresc mult ca prin astfel de rezultate cât mai mulți dintre juniorii noștri să își câștige dreptul de a reprezenta cu cinste România la Olimpiada de la Tokio din 2020”, a spus Elisabeta Lipă, Preşedintele FR Canotaj.

canotaj2 canotaj1 canotaj

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA