PERFORMANŢĂ. Opt medalii cucerite de botoşănencele Sabina Baltag, Raluca Olaru şi Nicoleta Constantin la Campionatul European de Haltere

0
1541

haltere-botosaneni-medaliati

Numai puţin de opt medalii au cucerit până acum sportivele de la CS Botoşani la Campionatul European de Haltere U15 şi U17, care se desfăşoară în această perioadă în Polonia. Din cele opt medalii, patru au fost de aur, trei de argint şi una de bronz.

La ediţia din acest an a Campionatului European, CS Botoşani a avut patru sportive cooptate în lotul naţional al României. Este vorba de Sabina Baltag (48 kg – U15), Raluca Olaru (53 kg – U15), Nicoleta Constantin (53 kg – U17) şi Alexandra Corduneanu (69 kg – U17).

Prima a intrat în concurs Sabina Baltag care a reuşit să cucerească două medalii de aur la stilul aruncat şi la total, plus o medalie de bronz la smuls. Duminică, în competiţie a intrat Raluca Olaru, la categoria 53 de kilograme. Ea a cucerit o medalie de aur la stilul smuls şi două medalii la aruncat şi la total.

În această după amiază. Nicoleta Constantin a adus încă două medalii României şi Clubului Sportiv Botoşani. După ce a ratat la stilul smuls, Nicoleta s-a revanşat la aruncat unde a cucerit medalia de aur. La total, botoşăneanca s-a clasat pe doi după o altă româncă, reuşind să cucerească medalia de argint.

Joi după amiază va concura Alexandra Corduneanu, la categoria 69 de kilograme iar oficialii botoşăneni speră la cel puţin o medalie.

Până în momentul de faţă, toate cele trei sportive de la CS Botoşani care au intrat în concurs, au reuşit să urce pe podium.