27.3 C
Botoșani
luni, 15 iulie 2024

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări. Patru suspecţi au fost reţinuţi

vama stanca descinderi2

Poliţiştii botoşăneni au desfăşurat în această dimineaţă, şase percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Astăzi, 18.02.2015, în cadrul cercetărilor efectuate într-o cauză penală având ca obiect  săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin.3  raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 modificată, poliţiştii din cadrul I.P.J. Botoşani – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat trei percheziţii domiciliare şi trei percheziţii ale unor autovehicule.

Activităţile s-au defăşurat simultan la imobile şi vehicule din municipiul Botoşani.

Patru persoane cu vârstele între 38 şi 62 de ani, toate din municipiul Botoşani, sunt bănuite că în perioada 2014-2015, în mod repetat, au procurat, deţinut,  transportat  şi comercializat în spaţiul comunitar, însemnate cantităţi de ţigarete provenite din activităţi de contrabandă, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor către bugetul de stat.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat 40.420 ţigarete (2.021 pachete) de provenienţă Republica Moldova şi duty free, pentru care suspecţii nu deţineau documenete legale de provenienţă şi despre care cunoşteau că provin din activităţi de contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Poliţiştii au descoperit şi ridicat şi alte mijloace cu valoare probatorie.

Faţă de unul dintre suspecţi, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca pe numele acestuia să fie formulată propunere de arestare preventivă.

În cauză continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA