23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Percheziții în nordul județului Botoșani FOTO

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției nr. 7 Poliție Rurală Darabani și Poliției Municipiului Dorohoi au pus în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă sau locații folosite de către acestea, din comuna Coțușca, comuna  Concești și municipiul Botoșani.

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost identificate și ridicate în vederea confiscării speciale, cantitatea de peste 43.000 de țigarete (2.157 de pachete), de diferite mărci, de proveniență duty free, Republica Moldova și Republica Ucraina, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri, printre care 13.500 de lei, 4 arme de vânătoare letale și peste 1.300 de cartușe, dintre care, peste 700 erau deținute legal, însă erau păstrate necorespunzător, precum și articole pirotehnice, motiv pentru care cercetările au fost extinse pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și efectuarea fără drept de operațiuni cu obiecte pirotehnice.

În același context, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, iar ca măsură complementară  a fost dispusă anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

În urma activităților desfășurate, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

La activități s-a beneficiat de sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Botoșani,  Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA