2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Percheziţii în forţă, astazi, la Penitenciarul Botoşani. Peste 200 de mascaţi au descins în unitatea de detenţie

penitenciar920

Procurorii DIICOT au descins, astazi dimineata, in incinta unitatii de detentie din municipiul Botosani, dar si la locuintele  rudelor a patru dintre detinuti, dupa ce aveau informatii ca in Penitenciar ar fi fost introduse droguri.

Dupa spusele anchetatorilor, cei patru puscariasi erau mana in mana cu angajatii penitenciarului, ca sa introduca substante interzise in unitatea de detentie.  Drogurile erau introduse in pachetele primite de la rude, printre articolele de imbracaminte.

Anchetatorii au descins la doua celule din penitenciar si la cinci adrese din Botosani, Suceava si Iasi. In urma perchezitiilor au fost ridicate opt telefoane mobile, noua cartele SIM si comprimate cu  diverse substante. Procurorii DIICOT au emis patru mandate de aducere si sapte citatii.  De altfel, in cadrul actiunii peste 200 de politisti, trupe speciale si angajati ai Penitenciarului au perchezitionat 130 de celule. Actiunea, cea mai mare de la inceputul acestui an vizeaza depistarea de obiecte interzise introduse de detinuti in incinta unitatii de detentie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA