26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Percheziţii de amploare la medici şi farmacişti. DNA, pe urmele mafiei cu medicamente pentru cancer

politie, mascati descinderi (3)

Un număr de 61 de percheziţii au avut loc, în această dimineaţă, în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară, la farmacii şi la mai multe cabinete medicale. Procurorii DNA sunt pe urmele mafiei cu medicamente pentru cancer. Faptele au fost comise în perioada 2012 – 2015. Potrivit procurorilor DNA, doctorii ar fi luat mită ca să prescrie pacienţilor anumite medicamente.

Procurorii DNA fac, la această oră, 61 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, la sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2012 – 2015.

În ancheta procurorilor anticorupţie se vorbeşte despre o adevărată mafie a medicamentelor. Printre instituţiile vizate de anchetatori se numără Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă”, Spitalul de zi Cluj-Napoca, dar şi câteva cabinete medicale şi firme care produc medicamente pentru cancer.
Ancheta ar fi scos la iveală faptul că mai multe firme de medicamente ar fi oferit unor medici din câteva spitale din judeţele Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa şi Cluj achitarea unor cheltuieli la diverse simpozioane şi congrese internaţionale, acoperind cheltuielile pe care le implicau simpozioanele. În realitate, cheltuielile reprezentau o mită mascată pentru ca medicii să prescrie medicamentele pe care firmele respective le produceau. Acestea erau mult mai scumpe.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA