29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Percheziţii de amploare la infractori IT. Prejudiciul, peste 12 milioane de dolari

plata cu cardul foto Gandul.info

Un număr de 47 de percheziţii au loc, la această oră, pentru destructurarea unei reţele specializate în fraude informatice. Membrii reţelei sunt acuzaţi că ar fi clonat carduri după ce furau datele deţinătorilor. Oamenii legii au descins şi la un complex rezidenţial din Capitală, la apartamentul liderului grupării. Potrivit unor surse, acesta este un luptător K1. Prejudiciul depăşeşte 12 milioane de dolari, informează Realitatea TV.

Acţiune masivă a procurorilor DIICOT. 47 de percheziţii au loc, la această oră, în Bucureşti şi patru judeţe din ţară. În vizorul oamenilor legii a intrat o reţea specializată în infracţiuni informatice.

Loviturile erau date în conturile unor corporaţii internaţionale, iar prejudiciul este de peste 12 milioane de dolari.

Potrivit datelor strânse de poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT, membrii grupării au spart sistemele informatice ale unor bănci importante. Astfel, au ajuns la date despre conturi ale unor corporaţii internaţionale şi au făcut retrageri masive. Spre exemplu, numai pe data de 20 decembrie 2013 au făcut retrageri succesive din mai multe state europene în cuantum de 9 milioane de dolari. Pe 2 decembrie 2013, au făcut retrageri de 3,6 milioane de dolari.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA