-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Pentru a putea funcţiona în continuare, Spitalul Judeţean Botoşani are nevoie de aparatură medicală de aproape un million de euro

medici americani (12)

Şefii Spitalului Judeţean Botoşani  încearcă să găsească soluţii pentru a dota unitatea cu aparatura medicala. Aparatele medicale de stricta urgenta au fost  trecute pe o lista de prioritati, dupa ce s-a  discutat cu medicii sefi de sectie.

Este vorba de echipamente medicale extrem de necesare in salile de operatie, precum lampa scialitica cu led si sistem video, aparat RXTV cu brat mobil in „C”, aparat radiologic mobil special pentru sali de operatie, dar si ecograf, artroscop, turn pentru laparascopie, pompa de perfuzie, trusa chirurgie artroscopica, platforma de sigiliare vasculara.

„Pentru blocul operator vom solicita lampi scialitice cu brat mobil si sistem video, aparat de radiologie mobila. ecografe performante, turn pentru laparascopie, aparate medicale de stricta urgenta, trecute deja pe lista de prioritati”, a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Pe lista se afla si un artroscop, aparat extrem de necesar in sectia de ortopedie, pe care medicul sef de sectie, Radu Malancea l-a solicitat de multi ani. De altfel, spitalul va fi dotat si cu un aparat de anestezie de inalta  performanta, un stelirizator cu abur, un  aparat de aerosoli cu ultrasunete, un holter  pentru tensiunea arteriala, un sistem de  resuscitare neonatala, dar si un incubator  transport pentru neonatologie.

Sefii unitatii medicala asteapta sa vada ce bani vor primi anul acesta de la Consiliul Judetean si in functie de suma sa achizitioneze aparatele medicale.

„Avem nevoie de aparatura medicala, mai ales ca anul acesta este anul pentru acreditare al spitalului si am pus pe lista aparate de stricta nenesitate”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Echipamentele trecute pe lista au preturi cuprinse intre 7.500 de lei cat costa o lampa articulata pentru manevre terapeutica, pana la 600.000 de lei, pretul unui aparat radiologic mobil pentru sali de operatie. Artroscopul de exemplu costa peste 450.000 de lei, un stelirizator cu abur ajunge la 500.000 de lei, iar o masa de operatie chirurgicala generala costa 225.000 de lei.

Pe lista se afla 39 de  aparate medicale si au o valoare totala de peste 4.260.000 de lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA