-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

PDL şi Forţa Civică au fuzionat şi la Botoşani GALERIE FOTO

pdl forta civica (2)

Partidul Democrat Liberal şi Partidul Forţa Civică au fuzionat, astăzi, la Botoşani. Cătălin Flutur şi Cristian Roman, preşedinţii celor două formaţiuni politice au semnat astăzi protocolul de fuziune prin absorbţie, la sediul Partidului Democrat Liberal.

Cătălin Flutur, preşedintele Filialei Judeţene a PDL Botoşani consideră că fuziunea cu Partidul Forţa Civică va aduce un câştig democrat liberalilor şi că aceştia vor fi mult mai puternici în viitoarele bătălii electorale.

„Astăzi semnăm şi la Botoşani protocolul de fuziune între PDL şi Partidul Forţa Civică. Sâmbătă, în convenţiile extraordinare ale PDL şi Partidului Forţa Civică s-a hotărât fuzinarea prin absorbţie a celor două partide. Există un protocol care stabileşte toate datele tehnice. Este un protocol care păstrează toate caracteristicile protocolului la nivel naţional, cu o singură diferenţiere între judeţe. Direnţierea este făcută de un punct din protocolul naţional care spune că accederea în organismele de conducere ale PDL, a noilor membri care vin de la Forţa Civică, se face în mod proporţional cu rezultatele ultimelor alegeri. Ceea ce diferă de la un judeţ la altul este numărul de membri care intră în structurile de conducere ale PDL. S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Dreapta românească are puterea şi maturitatea să se adune la un loc, într-o competiţie cu adversari redutabili. Ştiu că venirea lor înseamnă un plus pentru noi”, a declarat Cătălin Flutur.

Forţa Civică vine în Partidul Democrat Liberal cu aproape 70 de organizaţii şi peste 1500 de membri. Cristian Roman, fostul preşedinte al Forţei Civice Botoşani şi noul prim-vicepreşedinte PDL Botoşani, spune că unul dintre obiectivele sale este menţinerea acestor membri şi după fuziune.

„Ăsta este drumul firesc, aici trebuia să ajungem şi este obligatoriu să mergem mai departe pe cale unificării dreptei. Mă bucur că partidele de dreapta s-au trezit la realitate şi conducătorii acestor partide înţeleg că doar unirea face putere. Eu am avut o relaţie foarte bună cu colegii din PDL, am candidat împreună la alegerile parlamentare, am o relaţie specială cu preşedintele Cătălin Flutur. S-au făcut presiuni ca noi să mergem cu Mişcarea Populară. Eu am fost unul dintre parlamentarii care am discutat cu preşedintele Mihai Răzvan Ungureanu, să rămânem în grupul PDL. Istoria şi timpul mi-a dovedit că am dreptate. Venim în PDL cu o mică oaste. Aducem un aport de oameni, nu neapărat cantitativ cât mai ales calitativ. Forţa Civică are aproape 70 de organizaţii şi peste 1500 de membri. Aproape 80% dintre membrii Forţei Civice nu au mai făcut politică. Cel mai important lucru este să-i ţinem pe toţi după această fuziune”, a precizat Cristian Roman.

După ce au semnat protocolul, Cristian Roman i-a oferit lui Cătălin Flutur steagul Forţei Civice. Acesta din urmă nu a rămas dator şi i-a oferit insigna PDL.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA