14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Paul Onişa: “Avem o tinta de a atrage 2,9 miliarde euro din fonduri europene in 2014”

 

News Agricultura va fi o prioritate a guvernului în 2014. Cel puţin asta susţine preşedintele Filialei Judeţene a Partidului Conservator. El spune că obiectivul Ministerului Agriculturii în 2014 este accesarea a 2,9 miliarde de euro.

“Ne propunem sa declaram agricultura domeniu prioritar al economiei romanesti in 2014. Avem o tinta de a atrage 2,9 miliarde euro din fonduri europene in 2014. Datele de anul trecut ne incurajeaza sa convingem colegii din Cabinet ca agricultura trebuie tratata prioritar. Anul trecut am reusit sa atragem 2,7 miliarde euro, iar gradul de absorbtie a ajuns la 67 %”, a spus Paul Onişa care a adăugat:

“Un alt obiectiv pentru anul acesta va fi extinderea scaderii TVA-ului la carne, daca analiza pe care o vom face in scurt timp , privind impactul scaderii TVA-ului la paine in ultimele 6 luni, va avea rezultate positive”.

În plus, liderul conservatorilor botoşăneni spune că fermierii vor fi sprijiniţi financiar de către Ministerul Agriculturii pentru a se dezvolta.

“Avem vesti bune pentru micii fermieri!  Este vorba de acordarea unui ajutor de 15.000 de euro pe proiect pentru cei care sunt în zona de semi-subzistență pentru a face investiții și a produce pentru piață. Vor fi 150 de milioane de euro pentru 10.000 de beneficiari. De asemenea, fermierii care dețin între 5 și 30 de hectare vor primi din 2015 un sprijin mai mare pe suprafață prin introducerea plății redistributive, un nou mecanism prin care se încearcă stimularea asocierii celor 800.000 de fermieri care desi in între 1 si 5 hectare si crearea unei clase medii în rândul fermierilor”, a precizat liderul PC Botoşani care a mai afirmat că APIA este pregătită să achite până la finele lunii ianuarie toate plățile pe suprafață.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

102 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA