17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Patru comune se asociază pentru a realiza un proiect de alimentare cu gaz metan / VIDEO

Patru comune din apropierea municipiului Botoșani urmează să se asocieze pentru a fi racordate la magistrala de gaz metan. Este vorba de comunele Bălușeni, Cristești, Stăuceni și Blândești.

Comuna Bălușeni este avantajată deoarece magistrala de gaz care alimentează municipiul Botoșani trece prin localitatea Draxini. Claudiu Doroftei, primarul comunei Bălușeni, spune că deja s-au făcut primii pași și se așteaptă deschiderea axelor de finanțare pentru a depune proiectul.

“Este un proiect foarte greu, unul dintre cele grele proiecte. Noi avem demarat un proiect, suntem și într-un ADI cu Săveni. Vrem să demarăm noi cât mai repede, ca UAT. Dorim să facem o asociere cu Cristești, Stăuceni și poate cu Blândești pentru a demara proiectul de gaz. Noi avem SRM-ul la Draxini dar în momentul de față nu există finanțare. Așteptăm să se deschidă o axă de finanțare ca să putem accesa și noi. Avem un studiu de fezabilitate început de fostul primar dar va trebui actualizat. Așteptăm să se deschidă o axă de finanțare pentru a ști ce reguli sunt”, a spus Claudiu Doroftei care a mai precizat că proiectul de gaz este estimat la aproximativ 25 de milioane de lei.

Pași importanți a făcut și comuna Stăuceni. Pregătește un proiect prin care se vor realiza 8,7 kilometri de aducțiune de gaz și 60 de kilometri de rețea de distribuție.

“Cel mai ambițios proiect pentru următoarea perioadă este racordarea comunei la sistemul de alimentare cu gaz. Am trecut de faza de evaluare administrativă, economică și acum suntem în evaluare tehnică. Din informațiile pe care le avem, toate proiectele eligibile pe gaz metan vor fi finanțate. Așteptăm răspunsul la evaluare și probabil se va trece la semnarea contractului de finanțare. Este vorba de peste 60 de kilometri de rețea de distribuție plus aducțiunea de 8,7 kilometri. Cei de la Transgaz ne-au spus că punctul de racordare este la ieșirea din satul Draxini. Am avut o colaborare foarte bună cu comuna Bălușeni care ne-a pus la dispoziție o bucată de teren pe care se va construi stația reglare și de măsurare”, a declarat Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA