22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Patru bărbați reținuți în urma descinderilor de ieri

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J.Botoşani continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în mai multe cauze penale privind comiterea de furturi din locuinţe.

Patru bărbaţi bănuiţi de săvârşirea acestor infracţiuni au fost reţinuţi de către poliţişti, după efectuarea unor percheziţii la locuinţele acestora.

În cadrul unor activităţi complexe derulate în perioada aprilie – octombrie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, aceştia au documentat o grupare infracțională nestructurată, ai cărei membri au săvârşit mai multe infracțiuni de furt din locuinţe situate pe raza judeţului Botoşani, folosind ca mod de operare pătrunderea prin efracţie.

Astfel, ca urmare a probatoriului administrat până în prezent, ieri – 22 octombrie a.c., poliţiştii au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară şi au descins la mai multe locuinţe (unele situate în judeţul Ilfov) despre care existau indicii că ar fi fost folosite de persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Cu prilejul desfăşurării percheziţiilor, au fost descoperite sume de bani, bijuterii, înscrisuri precum şi alte mijloace de probă, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din comiterea faptelor de furt.

Totodată, patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 20 de ani şi 33 de ani, din judeţele Botoşani şi Ilfov, au fost conduşi la sediul I.P.J. Botoşani pentru audieri, pe numele acestora fiind ulterior emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Astăzi – 23 octombrie a.c., cei patru tineri vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive pe numele acestora.

În sarcina suspecţilor se reţine săvârşirea în perioada septembrie – octombrie a.c. atât a unor infracţiuni de furt calificat, din locuinţele unor persoane, prejudiciul stabilit până în prezent depăşind 105.000 lei, cât şi a unor tentative de furt, toate comise pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor Copălău şi Cristeşti, judeţul Botoşani.

Totodată, poliţiştii continuă administrarea probatoriului, în vederea  stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului necesar soluţionării cauzei, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA