4.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Patronul firmei care a lucrat la Cornișa susține că a ieșit în pierdere și i-a transmis primarului că ar fi putut bloca proiectul

Gheorghe Ciubotaru, patronul companiei care a câștigat licitația și a executat lucrările la parcul de agrement Cornișa, susține că a pierdut sume importante și i-a atenționat pe cei din Primăria Botoșani că ar fi putut bloca acest proiect.

Proiectul Cornișa a fost finalizat cu doi ani mai târziu decât s-a estimat iar Primăria Botoșani a pierdut multe milioane de euro. La startul proiectului, 50% din valoare erau fonduri nerambursabile și 50% era contribuția primăriei Botoșani. În final, acest parc de agrement a costat aproximativ 18 milioane de euro, primăria Botoșani a pus 14 milioane de euro iar suma nerambursabilă a fost de doar 4 milioane de euro.

Gheorghe Ciubotaru, patronul firmei Electroalfa, susține că firma pe care o conduce a ieșit în pierdere dar a preferat să finalizeze proiectul.

„Electroalfa a gestionat aproximativ 70% din valoarea proiectului. Provocările au fost foarte mari, complexitatea a fost una deosebit de mare. Electroalfa a cheltuit sau a pierdut sume importante de bani în derularea acestui proiect. Sunt bucuros să spun lucrul ăsta. Am contribuit mai mult decât era în cadrul contractului la finalizarea și nu la blocarea proiectului. S-ar fi putut invoca la un moment dat diverse articole contractuale care să permită blocarea proiectului. Nu am făcut acest lucru și mă bucur că am luat această decizie de a contribui la finalizarea cu succes a proiectului. Chiar dacă a durat mai mult. Urma să se închidă în 2016. Au fost enorm de multe cauze obiective. Cel cu armata este doar unul dintre ele. Alunecări de teren, infiltrații de apă, consolidări. Au presupus ziduri de sprijin, schimbări de soluții”, a spus Gheorghe Ciubotaru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA