23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Pastilele cu iod nu vor mai fi distribuite românilor

Românii nu vor mai primi pastile cu iod, a anunţat Tiberius Brădăţan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Decizia vine în urma refuzului medicilor de familie de a distribui aceste pastile prin cabinetele lor.

Mult-doritele pastile cu iod nu vor mai ajunge la români decât în cazul nefericit al unui accident nuclear. Ministerul Sănătăţii le promisese românilor că vor putea ridica aceste pastile din cabinetele medicilor de familie, însă a revenit asupra deciziei în urma refuzului medicilor de familie de a le distribui prin cabinetele lor.

Medicii şi-au motivat refuzul prin aceea că această activitate ar bloca acordarea serviciilor curente în cabinete. Astfel că românii nu vor mai putea intra în posesia pastilelor cu iod decât în cazul unui accident nuclear.

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a precizat Tiberius Brădăţan la Europa FM.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA