0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Parlamentarii vin în sprijinul familiilor sărace: Bona care se va ocupa de mai mulţi copii odată

News Un nou proiect de lege vine în ajutorul părinţilor care nu dispun de suficienţi bani pentru a plăti pe cineva care să stea cu copiii lor cât timp ei sunt la serviciu. Este vorba despre bona care va putea să ia în grijă mai mulţi copii, veniturile acesteia fiind împărţite între familiile care beneficiază de serviciile ei.

Legea exercitării profesiei de bonă, care urmează să fie aprobată de Camera Deputaţilor, aduce noutăţi şi reglementări în domeniul serviciilor de îngrijire a copiilor. Cea mai importantă este posibilitatea ca o singură bonă să poată lua în îngrijire mai mulţi copii în acelaşi timp. "O reglementare care să permită îngrijirea şi supravegherea mai multor copii din familii diferite la domiciliul unuia dintre copii sau la domiciliul bonei ar veni mai ales în sprijinul familiilor cu venituri modeste, care ar putea împărţi cu alte familii costurile necesare remunerării bonei", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Bonele vor avea şi o fişă a postului, cu obligaţii foarte clare în exercitarea profesiei. Printre acestea se numără îngrijirea copilului, hrănirea şi acordarea primului ajutor în caz de îmbolnăvire sau accident. Totodată, bonele vor fi obligate să însoţească copilul la activităţi recreative, culturale, artistice, sportive şi şcolare, dar şi să realizeze activităţi de educare şi de dezvoltare a unor abilităţi de viaţă independentă.

Exercitarea acestor atribuţii se face în baza unui plan de activităţi, stabilit de comun acord cu părinţii, în funcţie de nevoile copilului şi ale familiei acestuia.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

83 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA