4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Parlamentarii au stabilit: Cel MULT trei CÂINI la o STÂNĂ. Ce AMENZI pot primi CIOBANII care nu respectă legea

stana oi, caini

Parlamentarii au decis prin lege câţi câini au voie să aibă ciobanii la stână. Astfel, la şes, ciobanii pot avea la stână doar un câine. La deal sunt permişi doi, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini. Cine încalcă legea, riscă amenzi de până la 1.500 de lei.

Crescătorii sunt revoltaţi şi spun că nu pot păzi 600 de oi cu doar trei câini, aşa cum cred parlamentarii.

Parlamentarii au stabilit: la şes, ciobanii pot avea la stână doar un câine. La deal sunt permişi doi, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini. Sunt prevederile unei legi recent adoptate. Cine o încalcă riscă amenzi de până la 1.500 de lei.

Completarea Legii vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic a fost făcută după ce vânătorii au reclamat că animalele folosite pentru paza turmelor omoară iepuri şi căprioare. Soluţia găsită a fost limitarea, prin lege, a numărului de câini pe care ciobanii au voie să-i crească. Cei de la şes au dreptul la un singur animal.

Ciobanii se întreabă şi cum să scape de câinii care nu sunt prevăzuţi în lege. Şi ministrul agriculturii este suprins de aceste prevederi şi vrea rediscutarea legii.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA