23.3 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Parlamentar botoşănean pe lista “statuielor mute”. A vorbit doar 38 de secunde în trei ani, în Camera Deputaţilor

parlamentari noi

În trei ani de mandat, unii dintre senatorii şi deputaţii trimişi în Parlament să ne facă viaţa mai bună au vorbit cam 40 de secunde. Cei mai mulţi dintre ei n-au reuşit să-şi promoveze nici măcar o lege proprie, dar conştiincioşi au votat ordonanţele Guvernului aşa cum le-a arătat degetul liderului de grup.

Nu s-au bătut pentru legile lor, n-au participat la dezbateri, n-au criticat, n-au comentat. După aproape trei ani de mandat, sunt câteva zeci de parlamentari care au vorbit în plen, doar atunci când au depus jurământul de credinţă. Roxana Florentina Anuşca este deputat PNL de Botoşani. În 2008, înainte să ajungă ea însăşi parlamentar, a fost patru ani consilier expert la deputatul Florin Ţurcanu.

roxana anusca turcanu

Apoi acesta a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi a reuşit s-o pună pe Roxana Anuşca pe listele USL. Cu alte cuvinte, doamna deputat avea experienţă şi cunoştea procedurile foarte bine, din moment ce a fost angajată în Parlament. Şi, cu toate astea, în aproape trei ani de mandat, Roxana Anuşca a vorbit în plenul Camerei Deputaţilor doar 38 de secunde, atunci când a depus jurământul. În rest, a depus câteva declaraţii poli¬tice, toate în scris, pe niciuna n-a citit-o de la tribună. De pe pagina ei aflăm, însă, că a semnat alături de alţi colegi, 48 de iniţiative, dintre care patru au fost promulgate. Lucrurile se limpezesc dacă luăm în calcul că Anuşca şi Ţurcanu erau amanţi de multă vreme, chiar dacă amândoi erau căsătoriţi şi aveau copii. Până la urmă au divorţat şi s-au luat cu acte.

Citeşte mai mult pe Jurnalul.ro  

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA