-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Parcul Tineretului şi Centrul Istoric rămân zonele cele mai periculoase din Botoşani. C. Flutur: “Se intervine pe legislaţia care există” – FOTO&VIDEO

centrul vechi camere supraveghere0

Parcul Tineretului şi Centrul Istoric au rămas zonele cu infracţionalitate ridicată. Deşi există multe reclamaţii, deşi se organizează tot felul de acţiuni, se întrunesc comisii, problema este departe de a fi rezolvată. Mai mult, Primăria Botoşani a primit şi o avertizare ca nu cumva să discrimineze o categorie de cetăţeni.

Comisia de ordine publică locală s-a întrunit astăzi din nou la primărie. Au venit reprezentanţii romilor, executivul primăriei, şefii Poliţiei Locale şi Municipale, au discutat despre ştiute deja dar de fiecare dată s-au invocat tot felul de prevederi legislative şi nu s-a ajuns la un plan concret de măsuri.

“De fapt, problemele se întâmplă în spaţiul public şi nu numai în locuinţe. În Centrul Vechi, foarte mulţi sunt proprietari iar ei acolo se adună, vin şi din altă parte. Atunci se intervine pe legislaţia care există, cu tulburarea ordinii şi liniştii publice. Astea sunt sancţiunile care se pot da. Deja am primit sesizări de la tot felul de ONG-uri care ne spun ca nu cumva să purcedem la segregare şi discriminare că legile statului ne vor pedepsi. Trebuie mare atenţie în momentul în care vom încerca să schimbăm regulamentul”, a spus primarul Cătălin Flutur, adăugând:

“O întărire a monitorizării zonei, o prezenţă mai activă a organelor abilitate să dea amenzi. Poate va trebui să propunem prin parlamentarii noştri modificări de legislaţie pentru a putea intervene. Nu pot să spun că o să facem razii mai des pentru că se pregătesc şi ei. Când se face o razie, se află dinainte. Ăia care au probleme sau care stau ilegal, dispar. Noi am făcut acţiuni şi am identificat nişte probleme cum ar furtul de curent, de apă, cei care locuiesc ilegal. Ei spun: am venit la prietenul meu în ospeţie”.

Edilul municipiului spune că sunt reclamaţii şi din alte zone ale municipiului dar nu la fel de multe ca din Centrul Istoric şi în Parcul Tineretului.

“Noi avem sesizări şi din alte zone. Şi din Rotunda, din Primăverii… Că sunt grupuri de tineri care se adună la terenurile de joacă, pe bănci în faţa blocurilor… La liceul Laurian fac drifturi cu maşini. Sunt foarte multe sesizări de la cetăţeni”, a mai afirmat primarul municipiului.

centrul vechi camere supraveghere3 centrul vechi camere supraveghere2 centrul vechi camere supraveghere1 centrul vechi camere supraveghere

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA