Pandurii – FC Botoşani 2-1: Neinspiraţia lui Leo Grozavu şi gafele lui Vaşvari, Popovici şi Dimitrov

0
503

fc bt-pandurii (8)

FC Botoşani a pierdut partida disputată în deplasare, împotriva formaţiei Pandurii Tg. Jiu. De această dată, tehnicianul Leo Grozavu s-a dovedit neinspirat în alcătuirea primului 11 iar jocul formaţiei botoşănene a fost unul modest. Singurul câştig după acest meci este că Leo Grozavu i-a promovat pe Olimpiu Moruţan (17 ani) şi Alex Târnovan (21 ani), doi jucători care au debutat bine.

Leo Grozavu a început meciul cu o formulă de echipă cel puţin ciudată, ca să nu spunem altfel. Cu toate acestea, prima ocazie mare a partidei le-a aparţinut botoşănenilor, în minutul 16. Dimitrov a centrat de pe dreapta, Matulevicius a reluat cu capul dar portarul gazdelor reuşeşte să respingă în bară. Un minut mai târziu, Ţucudean are şi el şansa golului dar nu reuşeşte să trimită pe poarta lui Iliev.

Odată cu trecerea timpului, Pandurii pun stăpânire pe joc, Vaşvari face multe greşeli la mijloc, Greu este inexistent iar Popovici este în nota obişnuită, adică foarte slab.

În minutul 29, Vaşvari îl incomodează în careu pe Antal iar centralul Istvan Kovacs dictează penalty pentru Pandurii. Herea execută foarte bine lovitura de la 11 metri iar din minutul 30 gorjenii conduceau cu 1-0.

Cu cinci minute înainte de pauză, gazdele puteau majora scorul dar V. Alexandru are o execuţie slabă.

Leo Grozavu vede că echipa sa nu joacă nimic şi în minutul 42 îl înlocuieşte pe Greu cu Tîrnovan. În debutul reprizei secunde face şi a doua schimbare. Iese Ichim şi intră Willie iar FC Botoşani schimba sistemul de joc şi teoretic trebuie să devină mult mai ofensivă.

Nu a fost aşa. FC Botoşani a jucat la fel de haotic, gorjenii se apără bine şi încearcă să speculeze pe contraatac. Prima şansă a avut-o Ţucudean în minutul 49 dar a şutat peste poartă. Opt minute mai târziu, Dimitrov face o gafă uriaşă iar Ţucudean rămâne singur cu Iliev şi îl execută pe portarul botoşănean.

În minutul 67, Sânmătean centrează foarte bine, Herea reia cu capul dar mingea loveşte bara. Botoşănenii încearcă să revină în joc dar Willie nu îl poate învinge pe Lazar după care Ţucudean îşi bate joc de o ocazie mare de gol. Atacantul gorjean l-a driblat pe Iliev dar în locul unui şut în poarta goală a preferat o centrare iar portarul botoşănean a revenit şi a prins mingea.

Leo Grozavu îl aruncă în luptă şi pe Moruţan care la prima atingere de balon este la originea golului. Debutantul 17 ani îi pasează lui Willie, acesta îi trimite lui Târnovan care reuşeşte să marcheze în minutul 74.

Cu opt minute înaintea finalului partidei, botoşănenii solicită penalty la o împingere în careu asupra lui Willie dar Istvan Kovacs nu este de acord. Pe finalul jocului, Golofca ratează o execuţie şi se accidentează.