27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Pandemia de COVID-19, în trend descendent. Ce spune Ministrul Sănătății:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei.

Potrivit Digi24, Rafila a spus că o tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir pentru tratarea Covid-19 a sosit marți în România și speră ca numărul cazurilor care sunt complicate şi decesele să se reducă în perioada următoare.

„Ieri a sosit în ţară acea tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir, care în cursul zilei de azi şi mâine va fi distribuită spitalelor şi centrelor de evaluare, încât sperăm ca impactul în perioada următoare să fie favorabil şi să reducem cazurile care sunt complicate şi decesele, pentru că şi decesele sunt preocupante pentru noi. Astăzi au fost înregistrate 107 decese, plus încă 13 care sunt din perioade anterioare. Cred că, văzând cifrele şi discutând şi cu alţi colegi din zona de sănătate publică, cred că ne apropiem de o stabilizare a creşterii, încât în cursul săptămânii viitoare să începem trendul descendent al acestei pandemii şi cred că – lucru pe care şi-l doreşte toată lumea – să putem să renunţăm la măsurile impuse în timp. Sigur, astea sunt decizii care vor fi luate la nivelul Guvernului României”, a spus el în debutul şedinţei de guvern, citat de Agerpres. Ministrul Sănătăţii a mai spus că numărul persoanelor internate „nu a crescut foarte mult” în ultimele 24 de ore.

El a precizat că marţi s-au efectuat „un număr record” de teste Covid: 122.000, în contextul în care s-a înregistrat un bilanț record al numărului de infectări. Rafila a menţionat că miercuri au fost raportate 35.800 de cazuri dintr-un total de 110.000 de teste.

Sursa: Digi24

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA