Pagube mari în urma incendiului de la Dângeni. “Cauza incendiului o constituie acţiunea intenţionată”

0
474

incendiu iacobeni, dingeni1

O familie din satul Iacobeni, comuna Dângeni, a rămas fără o parte din hrana pentru animale în urma unui incendiu care i-a cuprins depozitul de furaje, duminică seară.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului la ora 21.37.

La faţa locului s-au deplasat atât pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cât şi pompierii voluntari din comună. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele şi o parte din adăpostul de animale, existând pericolul ca flăcările să se extindă la alte clădiri din apropiere.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 14 pompieri militari şi voluntari, aproape cinci ore.

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate clădirile pentru ca focul să nu se extindă. Flăcările au distrus 35 tone de furaje, o parte din adăpostul de animale şi 600 kg de grâu. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 130.000 lei.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea intenţionată.