-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Pacienţi îmbolnăviţi în spitalele din Botoşani. “S-au înregistrat 38 de infecţii nosocomiale”

spital analize3

La nivelului Spitalului Judetean de Urgenta Botosani, in acest an au fost inregistrate nu mai putin de 38 de infectii nosocomiale, tendinta fiind in usoara scadere fata de anii precedenti.

Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, Stefan Bercea, cele mai multe cazuri s-au inregistrat pe sectiile chirurgicale unde de astfel sunt si cele mai expuse la astfel de infectii. Din fericire, insa, nu s-a inregistrat niciun deces in aces an care sa fi fost provocat de o infectie nosocomiala.

„De la inceputul anului, in cadrul Spitalului Botosani s-au inregistrat 38 de infectiii nosocomiale.Tendinta fata de ceilalti ani este in scadere.Ce pot sa zic este ca am observat ca foarte multi pacienti care nu au mai fost internati in spital se prezinta aici in momentul in care se recolteaza probe cu bacterii multi drog rezistente, asta denota ca antibioticele nu se dau cum trebuie si cred ca se duc in farmacie si iau antibiotic si inmomentul in care nu mai pot si situatia se acuziteaza se prezinta la spital”, a declarat Stefan Bercea.

Infectiile  Nosocomiale (intraspitalicesti) sunt acele infectii care pot sa apara pe parcursul spitalizarii si se supraadauga bolii pentru care pacientul s-a internat. Acestea pot sa fie in legatura cu deficiente de igiena, sterilizare, manevre  sau îngrijiri medicale.

Infectiile Nosocomiale sunt infectii, in general, virale sau bacteriene pentru care pacientul necesita  tratament  suplimentar (antibiotice) si  prelungirea duratei de spitalizare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA