10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Ordonanța privind recuperarea taxei auto a fost publicată în Monitorul Oficial. Banii, achitați în rate timp de cinci ani

anaf

Ordonanța privind recuperarea taxei speciale pentru autoturisme a fost publicată în Monitorul Oficial, banii urmând să fie achitați, în rate, în termen de cinci ani, informează Agerpres.

Astfel, persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acțiune în instanță, iar banii vor fi primiți înapoi în rate, pe parcursul a cinci ani.

Potrivit documentului, restituirea taxei speciale pentru autoturisme se va face pe parcusul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acesteia, iar „plata tranșelor anuale se efectuează conform graficului stabilit de organul fiscal competent”.

Restituirea sumelor se face de către „organul fiscal competent, de la bugetul Fondului pentru mediu sau bugetul de stat, după caz, din contul de venituri bugetare în care a fost încasată suma în contul indicat de către solicitant prin cererea sa de restituire”.

Procedura de restituire a taxei speciale pentru autoturisme va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanței de Guvern în Monitorul Oficial.

Citeşte mai mult pe Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA