1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Oprişanu are viaţă grea la Socola. Şi-a pus în cap medicii, asistenţii şi infermierii

ciofu,oprisanu

Managerul unitatii medicale iesene nu se astepta sa primeasca un asemenea raspuns. Aceasta este nemultumit si de modul in care s-a desfasurat ancheta. Medicul oftalmolog Gabriel Oprisanu a luat o decizie radicala in urma cu patru zile. Totul a pornit de la reducerea sporului pentru 38 de mediciasistenti medicali si infirmieri de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi.

Sporul de 70% a fost redus la 50%, ceea ce a creat nemultumiri majore in randul salariatilor care au deschis actiune in instanta si au cerut anularea deciziilor emise de manager. Aceasta hotarare a fost luata in urma unui control efectuat de Ministerul Sanatatii considerand ca sporul a fost alocat ilegal, timp de trei ani, pentru cei 38 de angajati. Managerul institutului, dr. Gabriel Oprisanu, a cerut comisiei de disciplina sa faca o ancheta interna pentru a depista persoana sau persoanele din cadrul Serviciului RUNOS care se fac vinovate de acordarea acestui spor. Prejudiciul a fost estimat la 500.000 lei si va fi recuperat ori de la cei 38 de salariati, ori de la persoanele gasite vinovate.
Nemultumirea managerului
Comisia de disciplina a inaintat managerului Institutului Socola o decizie prin care il informeaza ca fapta este mai veche de 6 luni si nu se mai poate face nimic. Din comisia de disciplina fac parte prof. dr. Roxana Chirita, asistent medical Ovidiu ManolacheGabriel Obada, fost director de ingrijiri, asistent medical Amalia Iurascu, actual director de ingrijiri, Adriana Medvichi, jurist siSorin Boghian, secretar. „Raspunsul pe care l-am primit din partea comisiei de disciplina nu mi-a placut, m-a nemultumit. Mi-au spus ca fapta este mai veche de 6 luni si nu se mai cerceteaza nimic. Au interpretat gresit legislatia. Nu mi-au dat alta explicatie. Mai mult, nu cred ca au stat de vorba cu vreo persoana de la Serviciul RUNOS in timpul anchetei. Este un raspuns sec. Daca nu se pot lua masuri, trebuiau sa identifice persoane sau persoanele care au decis ca cei 38 de salariati care isi desfasoara activitatea in sectiile unde se fac internari de zi sa primeasca un spor de 70% in loc de 50%”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi.
Membrii comisiei de disciplina au fost inlocuiti
Pe 7 iulie 2015, managerul Oprisanu a decis sa numeasca alti membri in comisia de disciplina. Din noua comisie fac parte dr. Raluca Prepelita, ec. Ionel Guzu, asistent medical Marinica Dascalu, jurist Ionela Aciobanitei si Gabriela Toga. „Am schimbat membrii comisiei de disciplina, pentru ca am fost nemultumit de raspunsul pe care l-au dat in urma anchetei interne pe care am cerut-o. Eu am numit noii membri in comisia de disciplina. Am discutat si cu alte persoane din spital, dar nu a vrut nimeni sa fie membru. Aceasta comisie cerceteaza fapte daca un angajat a facut vreo greseala pe linie administrativa. De pe 7 iulie avem o noua comisie de disciplina. Am cerut membrilor comisiei sa faca o ancheta interna pentru a identifica persoana care a decis sa acorde acel spor de 70% pentru cei 38 de salariati”, a spus dr. Gabriel Oprisanu.

Sursa: BZI.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA