-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

OMS: Copiii şi adolescenţii, risc mai redus de a dezvolta forme severe de Covid

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) transmite că adolescenţii și copiii prezintă un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19, astfel ar trebui prioritizată vaccinarea adulților. De asemenea, ar trebui să le fie oferite serurile anti-Covid și țărilor mai sărace care nu pot beneficia de acest tratament.

Au fost raportate doar câteva cazuri rare de inflamaţie la nivelul inimii, afecţiune denumită miocardită, la bărbaţi tineri cărora le-au fost administrate vaccinuri pe baza tehnologiei ARN mesager, prin serurile produse de Pfizer şi Moderna, însă a fost vorba în general de forme uşoare, care au răspuns la tratament.

Totodată, OMS spune că riscul de miocardită generat în urma administrării vaccinului anti-Covid-19 este mai mic decât riscul miocarditei asociate cu infecţia SARS-CoV-2.

„Întrucât copiii şi adolescenţii au tendinţa de a prezenta forme mai uşoare de boală în comparaţie cu adulţii, cu excepţia cazurilor când se află într-un grup cu risc crescut pentru forme severe de COVID-19, este mai puţin urgent să-i vaccinăm pe aceştia în comparaţie cu persoanele vârstnice, cele cu boli cronice şi angajaţii din domeniul sanitar”, au precizat reprezentanții OMS.

Copiii se pot confrunta cu „long COVID-19”, care presupune simptome prelungite, dar situaţii de acest fel sunt încă în curs de investigare, a mai precizat agenţia sanitară.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA