9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

OMS atrage atenția că pandemia nu s-a terminat

Directorul general al OMS a cerut şi măsuri pentru ca ţările în dezvoltare să beneficieze mai mult de vaccinurile ARN mesager (precum Pfizer şi Moderna), care s-au dovedit în mod special eficiente în combaterea COVID-19.

Posibilitatea ca pandemia COVID-19 să fie pusă sub control până la sfârşitul acestui an există, dar lumea „riscă tot mai mult să o irosească” din cauza percepţiei greşite date de cazurile uşoare de boală şi a ratei reduse a vaccinării în multe ţări care creează condiţii favorabile apariţiei unor noi variante ale coronavirusului, a avertizat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit agenţiei EFE.

Numărul ridicat de cazuri uşoare de boală în ţările cu rate ridicate de vaccinare ”impulsionează ideea falsă că pandemia s-a terminat”, a atenţionat Tedros la o reuniune internaţională pe tema COVID-19. Acestei idei i se adaugă situaţii foarte diferite în ţări unde nivelurile vaccinării şi testării sunt încă foarte joase, „ceea ce creează condiţii ideale pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a explicat el.

Citește integral pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA