19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Om de afaceri botoşănean: “Crescând salariile la bugetari, apare o presiune pe noi. O să ne trezim iar cu şomaj”

bani-numarati

Majorările salariale din sectorul bugetar au început să creeze mai probleme în sectorul bugetar. Oamenii de afaceri spun că deja angajaţii din mediul privat încearcă să plece în sectorul de stat unde se lucrează mai puţin iar lefurile sunt mai mari.

“Crescând salariile la bugetari, unde week-end-ul se respectă cu stricteţe, apare o presiune pe noi şi riscăm să pierdem oameni buni din zona TESA. Acolo este salariu mare, se munceşte mai puţin. De ce trebuie să îndatorăm ţară cu şase miliarde de euro în fiecare an. Cine va plăti această datorie? Ce ar fi să lucrez şi eu cu un deficit de 3% din cifra de afaceri? Cine îmi mai dă mie credit? Nimeni”, ne-a spus Gheorghi Rotaru, patronul companiei Nordic Romar care deţine reţeaua de magazine Pro Casa.

Cât priveşte majorarea salariului minim pe economie, omul de afaceri spune că această măsură va duce la inflaţie şi nu la un trai mai bun al cetăţenilor. De asemenea, el consideră că mulţi agenţi economici mici nu vor face faţă.

“La ora actuală avem în jur de 220 de salariaţi. Mărirea salariilor, fără o creştere a productivităţii, duce la inflaţie. Asta înseamnă majorarea preţurilor pentru că altfel mergi în pierdere. Sunt unii care nu au suportat majorarea de 200 de lei de anul trecut. O să ne trezim iar cu şomaj”, a adăugat omul de afaceri Gheorghi Rotaru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA