11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Om de afaceri botoşanănean: “Anul acesta am trei luni de zile care sunt cele mai bune din toate timpurile”

gheorghe rotaru pro casa

Situaţia economică pare să se fi redresat cât de cât după mai bine de cinci ani de criză. Cel puţin asta susţin unii oameni de afaceri botoşăneni care ne-au declarat că până în momentul de faţă, 2015 a fost un an mai bun decât precedenţii.

Omul de afaceri Gheorghi Rotaru spune că în acest an a avut trei luni care au fost cele mai bune din toate timpurile în ceea ce priveşte vânzările. El deţine un lanţ de magazine în care comercializează mobilă şi produse electronice şi electrocasnice şi deja se gândeşte că are şanse să ajungă la cifra de afaceri din 2008, înaintea începerii crizei economice.

“Anul acesta am trei luni de zile care sunt cele mai bune din toate timpurile. Cel mai bun an a fost 2008 dar sunt şanse să ajung la acel nivel. În perioada de criză, nu am avut o cădere bruscă iar apoi tot am recuperat. Cel mai de jos an a fost 2009 după care am crescut de la an la an”, ne-a spus omul de afaceri.

Luna august a fost cea mai bună lună din acest an pentru firma pe care o conduce Gheorghi Rotaru. O contribuţie importantă la creşterea vânzărilor au avut-o şi anul acesta stranierii veniţi acasă.

“Luna august este apogeul. Înainte era decembrie iar acum apogeul este luna lui august. Sunt mulţi care vin din străinătate. În plus, mulţi au concediu în august şi îşi renovează locuinţele, cumpără centrale, mobilier”, ne-a mai spus omul de afaceri

Teoretic, situaţia economică ar trebui să fie şi mai bună începând din 2016, odată cu reducerea TVA-ului. Asta doar teoretic pentru că există riscul să se înregistreze aceeaşi situaţie ca în cazul reducerii TVA-ului la alimente. Unii producători au redus TVA-ul de la 24% la 9% dar preţul produsului a rămas la fel, preferând să-şi majoreze profitul. Alţii, cum este şi cazul omului de afaceri Ghiorghi Rotaru, va proceda la fel ca în momentul majorării TVA-ului de la 19% la 24%.

“Când s-a majorat TVA-ul, nu am mărit şi preţul produselor. În ultima zi, am vândut până la miezul nopţii iar marfa am livrat-o ulterior timp de trei zile. Am făcut vânzare în acea zi cât în patru zile. Am suportat diferenţa din profit. Acum, dacă scade TVA-ul, îmi menţin preţurile. Atunci nu am majorat preţurile iar acum nu le voi micşora”, a declarat Gheorghi Rotaru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA