28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Oficialii FC Botoşani sunt revoltaţi după decizia ABERANTĂ a Consiliului Local. Cornel Şfaiţer: “Am mai trăit astfel de moment şi am plecat la Suceava. Toată lumea vroia să încaseze bani de la fotbal”

cornelsfaiter,valeriuiftime23martie

Consilierii locali au decis în şedinţa din această săptămână că FC Botoşani trebuie să plătească circa 100.000 de euro pentru că joacă meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal. Această decizie mai mult decât aberantă vine acum când FC Botoşani se pregăteşte să joace pe Stadionul Municipal în Europa League.

Conducătorii clubului FC Botoşani sunt indignaţi de ceea ce au putut să voteze nişte consilieri locali care intră gratuit la meciurile de Liga I şi nu oriunde ci la tribuna VIP unde există şi protocol. Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani, spune că nu a fost informat despre această intenţie a executivului primăriei şi Consiliului Local dar va încerca să aibă o discuţie cu edilul Ovidiu Portariuc pentru a găsi o soluţie de rezolvare.

“Eu zic că a fost ceva pripit şi grăbit acolo. Era normal să discutăm, să ne informeze şi pe noi. Nu mi se pare normal. Ştim că există nişte cheltuieli legate de stadion dar eu vreau să avem o întâlnire pe această temă. Ne este foarte greu să plătim acele cheltuieli în timpul unui campionat. Abia am semnat contractual de finanţare pentru cheltuielile eligibile. Eu sper că se va remedia. O să avem o întâlnire. Noi aveam un buget stabilit. Dacă nu vom încasa toţi banii din drepturile TV, vom avea probleme. Putem ajunge în incapacitate de plată. Am făcut eforturi şi am redus preţ biletelor dar nici acolo nu avem încasări spectaculoase”, a spus Cornel Şfaiţer.

Preşedintele clubului FC Botoşani spune că o situaţie similară s-a întâmplat în urmă cu 15-16 ani. Atunci a renunţat şi a preferat să se implice financiar la echipa de fotbal din Suceava unde exista un interes mult mai mare al autorităţilor.

“Eu am mai trăit un moment de acest gen în fotbalul botoşănean când am şi plecat. Toată lumea vroia să încaseze de la fotbal, toată lumea vroia chirii mari. Îmi aduc aminte de perioada 1999-2000. Am plecat de la Botoşani şi am mers la Suceava. Până la urmă este un spectacol, am redus preţul biletelor. Am obţinut performanţele şi este păcat să nu progresăm”, a mai spus oficialul botoşănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA