33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

OFICIAL. CSU Craiova nu are dreptul de a juca în cupele europene. FC Botoşani intră din nou în cărţi pentru Europa League

fcbotosani - rapid (27)

UEFA consideră că gruparea CS Universitatea Craiova nu îndeplineşte condiţiile privind participarea în ediţia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al Federaţiei Române de Fotbal, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul clubului din Bănie.

Potrivit Prosport.ro, formaţia CS Universitatea Craiova, înfiinţată şi afiliată la FRF în anul 2013, ocupă în prezent locul patru în clasament, cu 45 de puncte, poziţie care îi permitea participarea în ediţia viitoare a Ligii Europa.
Ţinând cont de poziţiile ocupate în clasament, echipele eligibile să participe în cupele europene sunt Steaua Bucureşti, ocupanta locului 1, în Liga Campionilor, ASA Tîrgu Mureş (locul 2), Astra Giurgiu (locul 5) şi FC Viitorul (locul 7), în Liga Europa.
Ocupanta poziţiei a treia, Petrolul Ploieşti, se află în procedură de insolvenţă şi nu poate participa în ediţia viitoare a cupelor europene. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi Dinamo Bucureşti, ocupanta locului şase.
Aflată pe locul opt în clasament, echipa FC Botoşani are din nou şanse de a ajunge în Europa League. Pentru a reuşi acest lucru, gruparea botoşăneană trebuie să termine sezonul pe locul, ocupat în present de Viitorul Constanţa.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA