9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Şocant! Peste 100 de cranii de cai depistate pe un câmp din comuna Suharău FOTO

News Autoritatile sanitar veterinare din Botosani au intrat in alerta, dupa de un localnic din comuna a sunat la 112 si a anuntat ca a gasit in zona in care are un teren, zeci de resturi de cadavre de cai.

Imediat, echipe de comisari de la Garda de Mediu, inspectori sanitar veterinari, reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politiei, dar si criminalisti au ajuns in zona si au inceput o ancheta de proprotii. Oamenii legii incearca sa afle de un provin resturile de animale. Reprezentantii de la Directia Sanitar Veterinara sustin ca este vorba de 120 de capete de cai si copitele aferente. 

"Am preluat probe, am facut fotografi. Am luat legatura si cu domnul primar din comuna Suharau care se va ocupa de ecarisarea teritoriului si l-am informat si pe domnul prefect. De acum, fiecare structura va merge cu ancheta separat pe domeniile de competenta ale fiecaruia", a spus Minidora Vasiliu, director DSVSA.

Reprezentantii Primariei Suharau au facut deja un plan de actiune. Maine, o firma din Suceava va veni pentru a ridica resturile de animal. 

"Am vorbit cu o firma din Suceava care ne va asigura incinerarea. Maine pana la amiaza va veni la noi in comuna sa ridice resturile de animal. Problema este ca toata aceasta operatiune o sa implice niste costuri si noi, autoritatile locale trebuie sa le achitam", a spus Marcel Chelaru, primar comuna Suharau.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1613 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA